Officieel dealer van:
Muratori
 
Muratori
Muratori
Muratori

Rubbia al Colle

Rubbia al Colle was de naam die gekozen werd voor de wijngaarden in gemeente Suvereto. Het wijnbedrijf bestaat uit drie poderi, of percelen, die alle gekenmerkt worden door een kenmerkend ecosysteem. Gelegen in de vlakte, uitgespreid over de heuvels en majestueus aanwezig op de heuveltoppen worden de wijngaarden gekenmerkt door drie zeer uiteenlopende omgevingen.


De vlakten worden omgeven door akkers waar groenten worden verbouwd, terwijl de heuvels bedekt worden door imposante maritieme pijnbomen en de heuveltoppen worden bekroond door olijf- en kurkbomen. In dit indrukwekkende landschap worden de rode wijnen van Suvereto geboren die bijdragen aan de natuurlijke verscheidenheid van dit Toskaanse grondgebied.

Meer informatie
Tenuta Rubbia al Colle, gelegen in de DOC Val di Cornia, produceert voornamelijk rode wijnen. Het bestaat uit ongeveer 198 acres (80 hectares) wijngaarden en een modern wijnbedrijf dat geheel ondergronds werd gebouwd om de natuurlijke schoonheid van het omliggende landschap te bewaren.

In het wijnbedrijf, gelegen in de podere Poggetto alle Pulledre, worden zes wijnen geboren: drie worden gemaakt van Sangiovese en drie worden gemaakt met behulp van de traditionele Bordeaux mix (voornamelijk Cabernet Sauvignon en Merlot). Deze wijnen werden ontworpen om de unieke kenmerken van het gebied te benadrukken. Ze worden van dezelfde druiven gemaakt, maar als gevolg van het uiteenlopende karakter van het terrein, zijn ze allemaal verschillend. De idee van de ontdekking van het karakter van een wijn, gebaseerd op de omgeving waar de druiven groeien, is een van de basisprincipes van de Fratelli Muratori filosofie. Deze respectvolle benadering tot het maken van wijn biedt de mogelijkheid tot de creatie van wijnen die authentieke weerspiegelingen zijn van dit kleine maar divers gebied in Toscane, de Val di Cornia.

Arcipelago Muratori

Vier broers
Giorgio, Bruno (de directeur), Giuliano, en Diego Muratori komen van een familie van textielfabrikanten die altijd in Franciacorta gewoond hebben. Het familiebedrijf, Giemme Filati, werd opgericht door hun vader en het is gedurende de jaren daarna een belangrijk economisch succes geweest. Lees verder ›

Actueel

01-09-2011Nu ook in de winkel verkrijgbaar

Vanaf nu zijn de wijnen van Archipelage Muratori ook in de bij Wijnhuis Wooning te Bleiswijk verkrijgbaar. Lees verder ›