Officieel dealer van:
Muratori
 
Muratori
Muratori
Muratori

Oppida Aminea

Sterk, kleurrijk en in staat om hun jeugdigheid te bewaren gedurende meerdere jaren. Dit zijn de wijnen van Oppida Aminea.


Dit wijnbedrijf, dat in de Campania regio ligt en ook bekend is onder de naam Sannio beneventano, is geheel toegewijd aan de productie van plaatselijke druivensoorten zoals Fiano, Greco en Falanghina. Bekendstaand als “witte wijnen” worden ze tevens omschreven als “gele wijnen” vanwege de zonnige gele druiven waar ze van worden gemaakt. Het zijn wijnen die kunnen rijpen en hun complexiteit zijn te vergelijken met rode wijnen en ze zijn een authentieke uiting van een gebied met een rijk verleden en een veelbelovende toekomst. Deze wijnen zijn een bewijs van de Muratori filosofie, nogmaals gebaseerd op een enorm respect voor de natuur van het gebied.

Meer informatie
Oppida Aminea was toegewijd aan het creëren van wijnen die in staat zijn de unieke persoonlijkheid van de plaatselijke druivensoorten van Campania te tonen. De Sannio beneventano is een gebied met een lang en indrukwekkend verleden dat een tehuis is geweest voor unieke druivensoorten sinds de oudheid. De persoonlijkheid van deze wijnstreek uit zich in het plezier van een wijn die “gemakkelijk te drinken is omdat die op een goede manier is gemaakt”. Dit zijn wijnen met een kenmerkende minerale structuur, een lange levensduur, een krachtige neus en een onvergetelijke afdronk. Onder deze “gele” wijnen zijn er die een jeugdigheid en levenslust direct weergeven en zijn er die niet volledig rijpen tot 9 tot 12 maanden na de oogst. Door hun natuurlijke kenmerken te respecteren hebben deze druiven de capaciteit om “grootse” wijnen te worden; “gele” wijnen waarvan de aparte kleur een kenmerk is van zowel hun eigen gebied en de zorg waarmee ze gemaakt zijn.

Oppida Aminea bestaat uit 86 acres land (35 hectares) die de heuvels bedekken in de omgeving van Benevento. Het wijnbedrijf staat op de top van een heuvel omringd door antieke geschiedenis en de cultuur van het landschap. Er zijn momenten waar het gebied het wilde karakter overneemt van de nabije Apennijnen en op andere momenten neigt het naar een haast vrouwelijk beeld die van Doornroosje. Het profiel ervan domineert de wijngaarden van Oppida Aminea, die bijdragen aan de haast tastbare mystiek en die zich af en toe mengt met de geur van gedroogde tabak die door de lucht zweeft. Het is een majestueus wijnbedrijf dat de top van een heuvel bedekt en omgeven wordt door wijngaarden die zich uitspreiden in alle vier windrichtingen.

Arcipelago Muratori

Vier broers
Giorgio, Bruno (de directeur), Giuliano, en Diego Muratori komen van een familie van textielfabrikanten die altijd in Franciacorta gewoond hebben. Het familiebedrijf, Giemme Filati, werd opgericht door hun vader en het is gedurende de jaren daarna een belangrijk economisch succes geweest. Lees verder ›

Actueel

01-09-2011Nu ook in de winkel verkrijgbaar

Vanaf nu zijn de wijnen van Archipelage Muratori ook in de bij Wijnhuis Wooning te Bleiswijk verkrijgbaar. Lees verder ›