Officieel dealer van:
Muratori
 
Muratori
Muratori
Muratori

Giardini Arimei

Tenuta Giardini Arimei gebruikt ouderwetse wijnproductietechnieken, aangepast aan de huidige tijden, in de productie van een wijn die nergens anders op de wereld gevonden kan worden. De oogst duurt drie seizoenen lang: zomer, herfst en winter, en elk seizoen voegt zijn eigen speciale smaken en stemmingen toe aan deze bijzondere wijn. In een traditionele wijnproductietechniek, van eeuwen geleden, bleven de druiven aan de wijnstok hangen totdat ze helemaal opgedroogd waren, en werden dan geoogst.


Meer informatie
Tenuta Giardini Arimei is een voorbeeld van de hergeboorte van een wijnbedrijf van twee eeuwen geleden en dat verlaten was en voorbestemd leek te zijn om nooit meer zijn oorspronkelijke functie te bedrijven. De heroïsche wijngaarden die deel uitmaken van dit spectaculaire wijnbedrijf zijn uitgehouwen in de heuvel en worden op hun plaats gehouden door ondersteunende muren die 4 kilometers lang zijn en parracine worden genoemd, waarvan de constructie voorheen een antieke kunst was.

Het wijnbedrijf zelf is 400 vierkante meter groot en was oorspronkelijk uitgehouwen in het groenachtige vulkanische rotsgesteente in 1700 en heeft een adembenemend uitzicht over de zee. Er wordt hier alleen maar één wijn gemaakt en die wordt toegewijd aan de expressie van de stemmingen en smaken van het eiland Ischia; een gebied dat beroemd is om de vulkaan die vanuit zijn hart pompt en de thermale wateren die het omringen en gezondheid en rust beloven.

Al de bijzonderheden van het terroir van het eiland worden geaccentueerd door een ingewikkeld en fascinerend wijnmakingsproces dat gerestaureerde palmenti (antieke stenenstructuren) gebruikt voor de pers- en fermentatiefases. De druiven worden met de hand geoogst gedurende zeven oogsten die drie seizoen lang duren en zijn een mengeling van interessante plaatselijke druivensoorten zoals: Biancolella, Forastera, Uva Rilla, San Lunardo en Coglionara. De aanwezigheid van deze druiven is het resultaat van een lange keuze van antieke druivenplanten die voor het eerst naar het eiland werden gebracht door de Grieken 700 jaar voor Christus. Dankzij deze eerste Griekse koloniën kan Ischia zich beroemen op een lange wijnbouwkundige geschiedenis; een rijk erfdeel van plaatselijke druiven die de overleving en de hergeboorte van dit historische wijnbedrijf mogelijk maakte dat nu de naam Giardini Arimei draagt.

Arcipelago Muratori

Vier broers
Giorgio, Bruno (de directeur), Giuliano, en Diego Muratori komen van een familie van textielfabrikanten die altijd in Franciacorta gewoond hebben. Het familiebedrijf, Giemme Filati, werd opgericht door hun vader en het is gedurende de jaren daarna een belangrijk economisch succes geweest. Lees verder ›

Actueel

01-09-2011Nu ook in de winkel verkrijgbaar

Vanaf nu zijn de wijnen van Archipelage Muratori ook in de bij Wijnhuis Wooning te Bleiswijk verkrijgbaar. Lees verder ›