Officieel dealer van:
Muratori
 
Muratori
Muratori
Muratori

Arcipelago Muratori

Muratori Broers

Vier broers
Giorgio, Bruno (de directeur), Giuliano, en Diego Muratori komen van een familie van textielfabrikanten die altijd in Franciacorta gewoond hebben. Het familiebedrijf, Giemme Filati, werd opgericht door hun vader en het is gedurende de jaren daarna een belangrijk economisch succes geweest.


Ze zijn een jonge en openhartige familie die bijeengehouden wordt door de kenmerkend nauwe familiebanden van de Lombardije regio en ze zijn nauw verbonden aan de ontwikkelingen van de lokale streek. Franciacorta, het land van staal en textiel is tijdens de laatste vijftig jaar veranderd in een land van mousserende wijnen of spumanti. Geleidelijk aan werden de gebroeders Muratori zich van bewust van de groeiende band met het land van generaties geleden en er ontwikkelde zich langzamerhand een zakelijk idee dat de vorm aannam van een uitdaging om met niets te beginnen en dan een duurzame business in de wijnindustrie te creëren.

Francesco Iacono
Één man, één ontmoeting
De grootse ambities en de dromen die ontstonden in het hart van een man die zijn hele toekomst heeft gewijd aan de wijnwereld zijn onmiskenbaar. Een droom die gebaseerd is op de vorming van ideeën en emoties die gedurende jaren van studie en onderzoek werkelijkheid zijn geworden, is het zaadje dat uitgroeit tot het Archipelago Project. De man die verantwoordelijk is voor deze droom is Francesco Iacono, een wetenschapper en deskundige op zijn eigen terrein die toentertijd werkte op het Istituto di San Michele all’Adige, een van de belangrijkste onderzoekcentra voor wijnbouw en oenologie in Italië. Hij studeerde zowel agronomie en oenologie en hij heeft een unieke wetenschappelijke benadering die verder gaat dan louter analytische nauwkeurigheid, maar tevens toont hij de oprechte gevoeligheid van een humanist.

De van elkaar losstaande verhalen van deze twee mannen ontmoetten elkaar louter toevallig. De gebroeders Muratori hadden in 1999 besloten om hun passie voor wijn om te zetten in een strategisch ontwikkelingsproject en een ambitieuze uitdaging aan te gaan in een industrie die compleet verschillend was van degene waar ze al een hoog succesniveau hadden bereikt. Met de noodzakelijke economische hulpmiddelen tot hun beschikking was het enige dat ze misten iemand die het project zou kunnen leiden, een deskundige in de wijnindustrie die hun idee wist te interpreteren en om te vormen in een concreet project. De ontmoeting vond bij toeval plaats, maar het onderling begrip was van het begin af aan uitstekend te noemen. Iacono had al een project ontworpen gebaseerd op het idee van een ideaal wijnbedrijf en de gebroeders Muratori waren op zoek naar iets dat hen niet alleen maar beperkte tot hun eigen regio van Franciacorta. Na één ontmoeting en de unie van de twee was het Archipelago Project geboren.

Website Muratori

Arcipelago Muratori

Vier broers
Giorgio, Bruno (de directeur), Giuliano, en Diego Muratori komen van een familie van textielfabrikanten die altijd in Franciacorta gewoond hebben. Het familiebedrijf, Giemme Filati, werd opgericht door hun vader en het is gedurende de jaren daarna een belangrijk economisch succes geweest. Lees verder ›

Actueel

01-09-2011Nu ook in de winkel verkrijgbaar

Vanaf nu zijn de wijnen van Archipelage Muratori ook in de bij Wijnhuis Wooning te Bleiswijk verkrijgbaar. Lees verder ›